מהו גישור?
הגישור, כשמו כן הוא: הליך שמטרתו לגשר על הפערים בעמדות הצדדים בסכסוך עסקי, משפחתי או בין-אישי. הליך הגישור נפתח תמיד בהסכמת הצדדים היריבים, ובמסגרתו הם נעזרים בגורם ניטרלי, הוא המגשר, על מנת לחתור לפתרון מוסכם וליישוב הסכסוך בין הצדדים בדרך של הסכמה.
הגישור בהסכמת הצדדים בלבד
עקרון יסוד בגישור הוא שהליך הגישור "שייך" לצדדים עצמם. הם בוחרים להשתתף בו והם גם חופשיים לפרוש ממנו בכל עת שיחפצו. יחד עם המגשר, קובעים הצדדים את נושאי הדיון שברצונם להעלות, את מספר הפגישות, את תדירותן ואת משך הזמן של כל מפגש.
בניגוד להתדיינות בבית משפט או בבוררות, אין למגשר סמכות לפתור את הסכסוך באופן חד צדדי ולכפות הסדר על הצדדים. הצדדים עצמם בוחרים את מרכיבי ההסדר המתאימים להם והמקובלים עליהם. המגשר יכול להציע פתרונות משלו, אך האחריות לקבלת ההחלטות נתונה כולה בידי הצדדים.
אחד מתפקידיו החשובים של המגשר, בצד ניהול הדיון במקצועיות, הוא להציע פתרונות יצירתיים, התואמים את האינטרסים של כל הצדדים. לשם כך נדרשים לא רק אישיות מתאימה, אלא גם מקצועיות עמוקה בתחום הרלוונטי וניסיון רב בניהול הליכים משפטיים ומו"מ עסקי.
הליך הגישור במרכז ליישוב סכסוכים מתבצע על ידי מגשרים מקצועיים ובעלי ניסיון רב, המנהלים הליכי גישור בתחומים האזרחי-מסחרי, תכנון ובנייה, ארנונה והיטלים, דיני עבודה ורשלנות רפואית.
בין המגשרים המרכזיים במרכז ליישוב סכסוכים:
- השופטת (בדימוס) שרה פריש, המנהלת את הליכי הגישור במגוון תחומים אזרחיים עסקיים
- עו”ד מיכל אגסי בתחום דיני התכנון והבנייה ומקרקעין
- עו”ד אהרון שפרבר ועו"ד אשר אילוביץ' בתחום הארנונה וההיטלים
- עו”ד ליאת קינן בתחום דיני עבודה
- עו”ד רונה נוימן-ליטווק בתחום הרשלנות הרפואית
לפנייה למרכז ליישוב סכסוכים לחצו כאן